Tortellini in brodo di pollo

Oggi ho cucinato i:

Tortellini in brodo di pollo

Una ricetta comfort Food che fa benissimo ed è l’ideale nei giorni freddi e piovosi.

Tortellini in brodo di pollo ingredienti:

1 pollo intero
2 carote lavate e non sbucciate
1 cipolla sbucciata e tagliata a metà
2 coste di sedano
1 patata lavata e sbucciata
olio extravergine d’oliva
sale
pepe in grani

Chi è bravo può fare i tortellini a mano, io non mi sono mai cimentata, li compro freschi nei negozi che preparano la pasta. In genere calcolo 100 gr a testa, essendo comunque una pasta ripiena.

Tortellini in brodo di pollo procedimento:

Riempire una pentola da 5 litri di acqua, immergervi il pollo, le verdure, l’olio e il sale/pepe. Cuocere a fuoco basso per 2/3 ore, sgrassare continuamente e alla fine filtrare.

Portare il brodo ad ebollizione e immergervi i tortellini fino a cottura.
Bastano pochi minuti.

Buon appetito Angela.

English version

Today I cooked the:

 

Tortellini in chicken broth

 

A comfort Food recipe that does great and is ideal on cold and rainy days.

 

 Tortellini in chicken broth ingredients:

1 whole chicken

2 carrots, washed and unpeeled

1 onion, peeled and cut in half

2 sticks of celery

1 washed and peeled potato

extra virgin olive oil

salt

pepper in grains

 

Those who are good can make tortellini by hand, I have never tried my hand, I buy them fresh in the shops that prepare pasta. Generally I calculate 100 grams per person, being a filled pasta anyway.

 

 Tortellini in chicken broth procedure:

Fill a 5-liter pot with water, dip the chicken, vegetables, oil and salt / pepper in it. Cook over low heat for 2/3 hours, degrease continuously and filter at the end.

 

Bring the broth to a boil and dip the tortellini in until cooked.

It only takes a few minutes.

 

Enjoy your meal Angela.

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